Suomeksi Suomeksi
På Svenska På Svenska
In English In English
Suomen Saab-klubi ry - esittely

Suomen Saab-klubi ry on perustettu vuonna 1990. Kerhon perimmäinen idea on koota yhteen Saab-henkisiä ihmisiä, järjestää tapahtumia ja auttaa niin vanhojen Saabien kunnostamisessa kuin uudempien rakentelussa.

Jäseniä on tällä hetkellä yli 3700 eri puolilta Suomea, ja heidän autokantansa kattaa lähes kaikki valmistetut Saab-mallit: valikoima alkaa 1950-luvun 92-malleista ja etenee 80-luvun Turbojen kautta aina toistaiseksi viimeisiin pienenä sarjana valmistettuihin mallivuoden 2014 autoihin.

Kerhon julkaisema Saabisti-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä on runsaasti aiheeseen liittyviä artikkeleita, testejä, rakenteluvinkkejä ja tietysti Saab-aiheisia osto- ja myynti-ilmoituksia.

Lehden ohella tiedotuskanavana toimii www.saabclub.fi-sivusto sekä aktiivinen keskustelufoorumi, jossa käydään vilkkaat Saab-keskustelut ja löydetään yhteistuumin ratkaisut jokaiseen pulmaan.

Klubikauppa myy kerhon jäsenille edullisesti varaosia, korjaamokäsikirjoja ja muuta Saab-materiaalia.

Keskeinen osa kerhon toimintaa on erilaisten tapahtumien järjestäminen. Vakiintuneita tapahtumia on neljä vuodessa, talvipäivät, kevätkokous, kesätapahtuma ja syyskokous moottoriradalla. Tapahtumat ovat jäsenille pääsääntöisesti maksuttomia muonitusta myöten. Pääosaan tapahtumista pyritään järjestämään mahdollisuus erilaisiin ajoharjoitteisiin esim. jää- tai asfalttiradoilla. Eri paikkakunnilla kokoonnutaan säännöllisesti pienemmällä joukolla paikallistapaamisiin.

Kerho pitää säännöllisesti yhteyksiä ulkomaisiin Saab-kerhoihin. Vuonna 2001 järjestettiin Nokialla ja Sastamalassa Saab-kerhojen kansainvälinen tapahtuma: 17 kansallisuutta, 400 vierasta, 250 Saabia. Sama tehtiin uudestaan vuonna 2011, jolloin tapahtumassa oli osallistujia 19 eri maasta.


Liity Suomen Saab-klubiin:

Liity mukaan tällä verkkolomakkeella (jäsen voi päivittää omat jäsentietonsa ajan tasalle samalla lomakkeella).

Suomen Saab-klubi ry:n säännöt

 

 
pro-carservice logofuturez logoone-pro logoSaabiAntimetroauto logolänsiauto logomaptun logoMäkelän Auto