Suomeksi Suomeksi
På Svenska På Svenska
In English In English
Saab-klubin syystiedote 2017

Tässä tiedotteessa:

  • Puheenjohtaja vaihtuu, uusia hallitusjäseniä
  • Syyskokouksen muita päätöksiä
  • Jäsentilanne, jäsenmaksukirje ja jäsenkysely
  • Joulukuun Saabisti-lehti, ylimääräisiltä lehdiltä välttyminen, uudet lehtikansiot
  • Klubikauppa-asioita
  • Talvipäivät ja muut tapahtumat

 

Klubin puheenjohtaja vaihtuu vuodenvaihteessa, kun Parkanon syyskokouksessa tehtävään valittiin Petteri Virtanen. Uusi puheenjohtaja tulee Paimiosta, Varsinais-Suomesta, ja on ollut klubin jäsen vuodesta 1993. Petteristä ja hänen mietteistään uusien haasteiden edellä voit lukea lisää joulukuun Saabisti-lehdestä.

Hallitukseen taas valittiin uusina jäseninä Juho Peltomäki ja Matti Penttinen. Juho lienee useimmille tuttu Saabisti-lehden päätoimittajana, ja Matti taas on ansioitunut tapahtumajärjestäjänä, kantaen viime kesänä päävastuun Jyväskylän kesäpäivistä. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 25 eurossa. Kunniapuheenjohtajan valinnan mahdollistava sääntömuutos hyväksyttiin.

Ensi vuoden jäsenmaksulaskut postitetaan niin, että ne ovat perille heti tammikuun alussa, ja laskun eräpäivä on 31. tammikuuta. Kirjeessä on mukana myös ohjeet suureen jäsenkyselyyn vastaamisesta. Käytäthän tämän mahdollisuuden kertoa mihin suuntaan klubia pitäisi mielestäsi seuraavan kymmenen vuoden aikana kehittää.

Klubin jäsenmäärä on kehittynyt tänä vuonna suotuisasti, ja syyskuussa jäseniä oli jo reilusti yli 3 900. On hyvin mahdollista, että 4 000:n raja ylitetään vielä ennen vuodenvaihdetta. Jos muuten tuttavapiirissäsi on jäsenyyttä harkitsevia, nyt on hyvä aika liittyä, koska syyskokouksen jälkeen liittyneiden jäsenyys on voimassa samalla jäsenmaksulla ensi vuoden loppuun saakka.

Joulukuun Saabisti-lehden suunnittelu on kovassa käynnissä, ja lehteen on jo tullut mukavasti sisältöä. Lisää aineistoa voi toimitukselle lähettää aineistopäivään 7. marraskuuta asti.

Onko taloudessasi useampi jäsen? Jos yhden yhteisen Saabisti-lehden lukeminen onnistuu ilman suurempia riitoja lukuvuoroista, voit ilmoittaa jäsenrekisteriin, että kaikille jäsenille ei tarvitse omaa lehteä lähettää. Tämä on tietenkin täysin vapaaehtoista. Lehtikasojen järjestämiseen taas löytyy klubikaupasta nyt uudistettuja apuvälineitä. Uudessa lehtikansiossa on irrotettavat piikit, joiden ansiosta lehtien säilöminen on merkittävästi helpompaa.

Myös ensi vuoden seinäkalenterin teko on käynnistetty. Kuvia on tullut jo jonkin verran, mutta lisää tarvitaan edelleen. Erityisesti kaivataan talvikuvia, tonnarikuvia, ja kuvia rakennetuista autoista. Myös esimerkiksi malli 9-7x, joita klubilaisilla kuitenkin on ajossa useita, loistaa vielä poissaolollaan. Kalenteri postitetaan kaikille jäsenille joulukuun lehden mukana.

Nettikauppa vaikuttaa löytäneen mukavasti paikkansa klubitarvikkeiden välityksessä, ja laajentunut valikoima on lisännyt kiinnostusta. Varaosavalikoima eli kauppa-auto Norppa esiintyi tänä vuonna viimeistä kertaa syyskokouksessa. Ensi vuonna Norppaa pyritään taas ajeluttamaan entiseen malliin, mikäli rompetta riittää.

Tapahtumakausi on tämän vuoden osalta hiljentynyt, vaikka lukuisat paikallistapaamiset eri puolilla maata tietysti pyörivät normaaliin malliin. Pian vuodenvaihteen jälkeen, eli tarkemmin sanoen tammikuun 26.-28. vietetään talvipäiviä Savonlinnassa. Olemme siis ilmeisesti pääsemässä Saimaan jäille ajelemaan, mikäli sää suosii. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet tapahtumaan julkaistaan joulukuun Saabistissa. Kevätkokous on huhtikuussa Kokemäellä.

Klubin VHS-arkistoinnin digitointihanke on tuottanut jo runsaat 30 tuntia katseltavaa. Uutuutena on uusi ryhmä virallisille korjaamovideoille, joita saatiin juuri lisääkin lahjoituksena. Viimeisen vuoden aikana arkiston videoita on katsottu yhteensä 2100 kertaa. Myös Saabisti-lehden nettijatkot ovat palanneet pieneltä tauolta, joten esimerkiksi lehden kesäpäiväjutun jatkoksi löytyy Vimeosta 21-minuuttinen video.

Toivotamme kaikille mukavaa syksyn jatkoa ja turvallisia kilometrejä ensiliukkailla.

 
pro-carservice logofuturez logoone-pro logoSaabiAntimetroauto logolänsiauto logomaptun logoMäkelän Auto